Масажи

Публикувано от Admin НА 11 февруари, 2011 НЯМА КОМЕНТАР

                                                                                                                                                                                                

Класически масаж:

– релаксиращ;

– тонизиращ;

– спортен;

– акупресурен;

Масажът е може би най-старият и най-достъпния начин за лечение. Масажът премахва напрежението и главоболието, отпуска болезнено напрегнатите мускули, прогонва безсънието и още по-важно създава условия за ускоряване на оздравителните процеси. Масажът е подходящ за всеки човек и не съществуват ограничени за възраст, ако искаш да си в Кондиция, Форма и Хармония към своя Дух, Душа и Тяло.
Помнете: „Животът може да Ви извади от строя, но масажът ще Ви върне обратно към него”

Специален български масаж „Изцеление”

Масажът има за цел, да премахне Остри или хронични болки главно в областта на гърба, гръбначния стълб, кръста и опорно-двигателния апарат като цяло. Използват се специални способи и прийоми на въздействие, запазени в народната памет, прилагани и придавани от поколения български лечители. На този умения не се учиш просто с течение на времето – трябва да имаш шанса да се обучаваш и да ти се предаде техниката или специалните прийоми за „освобождаване” на болката. Само така имаш шанса за достъп до тайните на „Изцелението”. Това са „тайни” недостъпни и невидими за окото или пръстите. Способност да правиш неща до което с обикновен масаж или манипулация не можеш да премахнеш болката. Специалният български масаж ”Изцеление” се оприличава на „Йомейхо терапията”,но не трябва да се смесват. Целта на масажа „Изцеление” е преди всичко освобождаване от конкретната болка в кръста и по следващо разтриване и отпускане на цялото тяло. Потвърждение за изключителния ефект от прилагането на масажа „Изцеление”, са многото благодарности на хората от България, Турция, Русия, Беларус, Германия, Румъния, Великобритания –

Йомейхо терапия /Сайонджи/

Метода е подреден и систематизиран от японския учен и терапевт проф. Масаиуки Сайонджи, той изгражда оригинална система базираща се на китайската терапия за цялостно лечение /Дзен Ти Фа/ наречена от него: ХЪЛБОЧНО-ИЗПРАВЯЩА, ПРИТИСКАЩО-РАЗТРИВАЩА ТЕРАПИЯ. Метода е известен още като ИУМЕИХО ТЕРАПИЯ – метод за увеличаване жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата/Създателя/. ИУМЕИХО е един от най-ефикасните природни лечебни методи за изправяне костите на цялото тяло, отпускане на неговите мускули и съединителна тъкан и премахване на болести причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.

Официална медицина, твърде често забравя,че всеки човек е част от природата и се състои от тяло и дух. Затова най-често най-ефикасния метод за лекуване на човека е, от ново да се постави в хармония с Природата. За съжаление, сегашната цивилизация малко по-малко изтласква природата от човека и я разваля. Това е главната причина на многото наши болести.
Позволявам си да направя няколко уточнения за това как аз класифицирам лечебните методи:
1. Божествени методи: – Методи дадени от горе или след просветление.
Примери за Божествен метод: е Рейки системата; Божественото Учение на Път към Духа изнесено в беседите на Учителя Петър Дънов; заниманията с Йога в някои аспекти,от бойните изкуства може да се причисли Айкидо – чиято цел е следване пътя на Вселената и където се спазва принципа, че духа води тялото.
2. Природни/духовни/ методи: -Методи в основата на който стои нечия земна човешка опитност, метод пречупен през нечие земно съзнание при създаването и въвеждането му като система. Примери за природни методи: Бойните изкуства развили се през вековете, всички методи на народната /нетрадиционна/ медицина, всички развити методи за масажна терапия и т.н.
3. Методи развити и практикувани от съвременната/официална/ медицина.
Примери от собствената практика:
– А.И.35г.,следствие падане със ски получава тежко нараняване в гръбначния стълб. От няколко години може да спи само на дясната си страна. Провежда поредица от конвенционални лечения; масажи; йога; акупресура
всички с временнен успех. След 4-5 „масажа Сайонджи” проблемите в гръбначния стълб отшумяват и може да спи спокойно на всички страни.
– Т.А. 30г., палеца на десния и крак е изкривен на 30 градуса в посока останалите. След проведени 8 „YOMEIHO масажа” изкривения пръст възвърна нормалното си положение.
– И.И. 42годишен, дългогодишен скиор, страда години от хронични болки в кръста, които през известен период преминават в остри и блокиращи. При едно подобно състояние сутрин при минус 10 градуса, без предварителна подготовка с един приьом от „масажа Сайонджи”, болката беше премахната и вече втора година тя не напомня за себе си.

HOT STONE

Терапията Hot Stone Massage заема достойно място сред SPA процедурите. Тя е една от най-древните и същевременно скоро възродени техники на масажа за преодоляване на умората и стреса.

Топли вулканични камъни от щата Аризона, нагрети равномерно до 50 градуса, се слагат върху енергетичните точки на тялото. Преди това обаче трябва да легнете задължително на дървено легло или на дървен под и масажистката да ви намаже с благовонни масла. Тя ви ги подава, за да ги вдишате, и внимателно масажира тялото така, че да отвори енергетичните му центрове, наречени в древната източна медицина чакри. Камъните са стояли потопени цяла вечер в морска вода, за да се изчистят от отрицателна енергия, а на другия ден – на слънце, за да се заредят с положителна.

Следва масаж с елементи на шиатцу, който постепенно и неусетно преминава в масаж с камъни. Изведнъж се оказвате в плен на енергията, породена от докосването на горещите камъни, меко плъзгащи се по-кожата. Истинската топлина отпуска мускулите и подобрява гъвкавостта на ставите. Когато камъните изстинат, се заменят с топли. Интересното е, че стават студени в местата, където има болка или целулит. Междувременно малки камъни като маслина, само че плоски, се поставят между пръстите на краката, големи – в дланите.

В комбинация с движенията на масажиста и релаксиращата музика, създават незабравимо впечатление, придавайки яснота на мислите, а на тялото – покой и нега. Терапията завършва с подреждане на полускъпоценни камъни, сред които тюркоаз, тигрово око, аметист, ахат, розов кварц… на определени чакри за 5 минути. Накрая масажистката „затваря“ отворените енергийни меридиани, като ви обхожда, почуквайки с 2 камъка. След процедурата чувствате спокойствие и релакс, и енергия в излишък.

Терапията не се препоръчва 2 часа след хранене, първите 3 месеца на бременност и при диабет.
Този необичаен масаж освен че носи удоволствие и отпуска, подобрява кръвообращението и лимфния поток, регулира кръвното налягане и значително облекчава притока на кислород към клетките. Последователите на аюрведа дори го включват в холистичното лечение на рака.

Традиционен Азиатски масаж „BALINESE“

Азиатският масаж „Balineze“ има за цел да възстанови силите след напрегнат и изпълнен със стрес, физическа и умствена преумора ден. Подходящ е за хора със голямо напрежение в горната част на тялото, тъй като се отделя специално внимание на гърба и главата, като не се набляга на множество от техники и похвати. Този релаксиращ масаж премахва стреса, умората и напрежението, но същевременно освобождава духа и тонизира тялото

Традиционен Азиатски масаж „NUSANTARA“

Азиатският масаж „NUSANTARA“ има за цел да подобри лимфо-и кръвопотока, като същевременно с това релаксира духа. Подходящ е за хора с бавна циркулация, задържане на течности, не добро оросяване на крайниците. Същевременно с това стимулира и детоксикиращите процеси в организма.

Ароматерапия

Ароматерапията е позната от дълбока древност. Тя е лечебен метод, при който се използват естествено извлечени от растението етерични масла. Преди повече от 5000 г. тези масла са били използвани при ритуали, церемонии и обреди в Египет, Месопотамия, Древна Гърция, Индия, Китай, Япония. Те въздействат на ниво фини полета на човека. Влияят върху мисълта. Поради тази важна роля, днес стойността на етеричните масла е по-висока дори от златото и скъпоценните камъни.
Етеричното масло се извлича от различни части на растенията: цветове, листа, плодове, семена, корени – в зависимост от лечебното им въздействие. Получават се чрез дестилация или чрез студено пресоване.
Всяко масло има специфично действие. Трябва да се има предвид, че ако едно масло е добро например за нервната система на даден човек, то в същото време може да окаже неблагоприятно въздействие върху кръвното налягане. Затова е нужно съдействието на специалист, който ще Ви насочи към масло, което да покрие и двата проблема. По принцип няма метод на лечение, който да е универсален. В повечето случаи се съчетават иглотерапия, ароматерапия, хомеопатия и др.

Етеричните масла не се използват, ако човек има алергия към даден продукт.
Ако до момента на употребата не е имало случай да се установи това и се получи алергичен проблем (обрив, кашлица, гъделичкане в носа и гърлото и др.), в зависимост от симптоматиката се въздейства с вода или хомеопатично лекарство.

Маслата проникват в нас по три пътя – кожа (масаж), нос (вдишване) и през устата. Последното се прилага много внимателно и само по предписание на специалисти. Най-голям ефект се получава чрез използването им в масажа. Проникването става бавно, но трайно. Въздействието на ниво кожа, подкожна тъкан, мускули, сухожилия и във вътрешността достига в много омекотен вариант. От друга страна аромата на масажното масло се вдишва по време на масажа.
Представете си как в рамките на един час – час и половина Вие сте се потопили в аромат с цялото си същество, въздейства Ви се чрез мириса, чрез докосването, отпуснали сте се и мисълта Ви започва да работи на съвсем други вибрации; усещате как цялата Природа е дошла да Ви помогне. Тези продукти са около Вас. Възползвайте се от познанията на човечеството отпреди хиляди години. Тези знания са ни оставени, за да не прекъсваме връзката си с Първоизточника на Живота.

Етеричните масла имат широко приложение при простудни заболявания, обща умора, целулит, безсъние. Ние ги използваме при масажите, които правим, чрез мека комбинация на техните свойства, съобразно специфичните проблеми на хората. Невероятен оздравителен ефект имат те, приложени при мигрена – един от бичовете на съвременното общество. Не по-малко лечебен ефект оказват и при ставни проблеми и мускулни напрежения и болки.
На всеки, който до момента не се е възползвал от силата на ароматерапията, препоръчваме да го направи по един от начините, който му допада. Което и да предпочетете, ще спечели Вашето самочувствие, здраве, излъчване, мислене, работоспособност, мироглед. Това е така, защото цялото Ви тяло, вашата аура, започват да трептят на друга честота. След няколко процедури ще станете по-малко раздразнителни, по-малко напрегнати, по-малко агресивни; ще започнете да гледате по-позитивно на живота, ще започнат да Ви идват хубави идеи за Вашето усъвършенстване и за това как да избягате от скуката. Ще привлечете хора, които ще Ви бъдат спътници в новия Ви начин на живот.

Остави Коментар