Каруна

Публикувано от Admin НА 22 март, 2011 НЯМА КОМЕНТАР

Независимо дали е Каруна, Рейки, Сейким или с друго наименование система,  при всички случаи става въпрос за енергия от един и същ източник. Единственото, което отличава тези системи една от друга е вибрационното ниво, на което те функционират и всеки от нас се чувства в различна степен комфортно с всяка от тях. Те са част от първичната вселенска сила.

Каруна – означава от санскрит „състрадание“ съпроводено с „мъдрост“.

Каруна Рейки се корени в търсенията на доктор Микао Усуи и Тибетската школа и е развита от експериментиране с нови символи и техники за настройване.  Любовта на Създателя е безкрайна, затова няма ограничения за добрините, с които може да дари търсенията. Каруна е енергия, която може да ни издигне до по-висше разбиране и по-хармоничен начин да изживеем живота си. Тази енергия ни помага да се развиваме и напредваме по Пътя. Дава ни да разберем, че не сме сами и че Създателя и Вселената ни обичат и се грижат за нас. Работейки с тази енергия, получаваме повече свобода, тъй като ни помага да се настроим по-ясно към нашия Божествен Аз и духовните ни водачи.

Каруна Рейки е енергия, която ни помага да се събудим за Универсалното страдание.В голямата си част ние сме състрадателни хора, но сме по-склонни да изпитваме това чувство към другите, не толкова към себе си. Работа с Каруна ни помага да осветлим и неутрализираме нашите присъди, критики, обиди, страхове и не особено любещите мисли за нас, околните или ситуациите в света. Тя поощрява способността ни да виждаме всички през погледа на Божественото; както родителят вижда любимото си дете. Развивайки качествата <състрадание – мъдрост>, разбираме, че има божествен план и всеки един от нас е съвършена частица от този замисъл.Каруна Рейки е енергията на състраданието и мъдростта в действие. Помага ни да хармонизираме горните и долни чакри, Висш Аз с нашия нисш Аз, да проявим своя Божествен Аз в ежедневния живот.

Каруна рейки може да ни помогне да разберем, че винаги сме точно там, където трябва да бъдем по нашия житейски път, и да приемем всички наши изживявания и действия като неделима част от нашата същност. Когато се научим да приемаме себе си с истинско състрадание и любов, започваме да зачитаме дори онези части от които сме се срамували в миналото.

Когато вървим към светлината, сенките изчезват, с пълна сила важи за Каруна Рейки – като хвърля светлина върху сенките на нашето същество, ние се изцеляваме. Красотата на Каруна е, че когато пред нас изплуват големи проблеми, те могат да бъдат признати, обработени и премахнато за броени минути, защото се преодоляват в тяхната основна енергийна форма.

Когато получаваме тази енергия, тя сякаш докосва проблема, които трябва да се премахне, изважда на повърхността енергийната му същност, а после с позволението на получателя я трансформира в чиста светлина и я освобождава.

Отличителни характеристики в сравнение с традиционното Рейки:

1. Каруна рейки  ни учи как да повишим нашата лична вибрация.  Как да осъществим среща с духовните същества, които обитават още по-високи нива, да стигнат до нас и да ни предадат начините, по които можем да си сътрудничим и помогнем на нашата планета.

2. В системата на Каруна има символи, които ни помагат да работим за изцелението на Земята и повишим нейната вибрация за оцеляване. Това е втората отличителна черта на тази система, за разлика от Рейки – където енергията се насочва основно, за самоизцеление и изцеление на хората.

3. Групово използване енергията на Каруна символите  за изцеление на човек, обекти и ситуации. Когато всички членове на групата се съберат с ясно намерение и чисти сърца, стават чудеса.

4. Обучение и практикуване на визуализация, утвърждаване и изживяване на това което наричаме Молитва или изпитване на същността на онова, за което се молим. Ключът е, че когато се молим, ние не отправяме искане или молба нещо да се случи, а уверена благодарност, че то се е случило.

И то е факт! – „Енергията следва Мисълта”

Остави Коментар