Етичен кодекс

Публикувано от Admin НА 25 февруари, 2011 2 коментара

ЕТИЧЕН КОДЕКС

на практикуващите и учителите по Рейки и Каруна

1.     Приемете и въплъщавайте идеалите на доктор Усуи.

2.     Зачитайте и ценете всички Рейки практикуващи и учители, независимо към коя система и организация    принадлежат. Въздържайте се да давате негативни изявления за Рейки практикуващи и учители.

3.     Работете активно за създаване на приятелско сътрудничество между всички Рейки практикуващи и учители, независимо към коя система и организация принадлежат.

4.     Насърчавайте всички ученици да използват собствените си напътствия за решението от кой да получат Рейки лечение или при кой да получат настройка, включително възможността за повече от един учител.

5.     Открито насърчавайте всички ваши ученици да се стараят максимално в Рейки програмата която са насочени да използват.

6.     Винаги се стремете да помагате и насърчавате своите ученици в тяхното личностно израстване, както и в развитието на тяхната Рейки програма.

7.     Винаги се отнасяйте към вашите ученици и последователи с най-голямо уважение. Не се намесвайте в никакви незаконни или неморални действия с вашите ученици. Никога не докосвайте областта на половите органи и гърдите, не ги карайте да се събличат и не правете сексуални забележки или намеци.

8.     Въздържайте се употреба на наркотици и алкохол по време на професионалните дейности.

9.     Придържайте се към истината и рекламата. Бъдете готови да обсъждате открито учебния материал във вашите рейки курсове, таксата или хонорара и продължителността на занятията с всички бъдещи ученици.

10.     Никога не използвайте във вашите занятия материали под авторските права на друг човек без неговото изрично позволение и посочване на източника.

11.     Осъзнайте, че развиването на вашата професионална квалификация, обучение, опит и умения е непрекъснат процес.

12.     Работете активно върху собственото си изцеление, за да въплъщавате и изразявате напълно същността на Рейки във всичко каквото правите.

13.     Образовайте учениците си по отношение стойността на Рейки и обяснете, че тя не гарантира изцеление и заместител на медицинското или психологично лечение.

14.     Признавайте, че Рейки работи в сътрудничество с други форми на медицинското и психологическо здравеопазване. Ако човека страда от физическо или психическо  заболяване, посъветвайте го наред с Рейки, да се консултира с лекар, ако още не го е направил.

15.      Никога не диагностицирайте физически или психически заболявания. Никога не предлагайте да се промени дозировката или да престане да взема предписаните от друг дипломиран специалист медикаменти; не препоръчвайте човека да смени предписаното лечение и не се намесвайте в препоръчаната от лекар програма.

2 коментара so far.

 1. Стефан каза:

  Ето за това уважавам Георги – заради откритото и откровено придържане към ясно дефинирани етични норми!
  Когато преди време търсих рейки майстор за моята инициация, точно това ми хареса – вместо цени и график за работа, намерих повече информация за човека и принципите му. После се видяхме и се харесахме 🙂
  Сега мога отговорно да заявя, че публикуваните етични принципи съвсем не са маркетингов трик за привличане на „клиенти“, а Георги наистина се придържа към тях, което му прави чест.
  Ако търсите рейки майстор за съвет или инициация, или дирите лек за болежки (особено на опорно-двигателния апарат), срещнете се с Георги и е много вероятно и вие да го „харесате“.

 2. valeri каза:

  Съгласен съм с Стефан за Георги. Един прекрасен човек. Горещо го препорьчвам на всички които искат да се докоснат до древното изкуство на на рейки.

Остави Коментар