Латино танци

Публикувано от Admin НА 19 април, 2014 НЯМА КОМЕНТАР

Всеки път, малко преди да дойде лятото, си обещаваме: ”Този път вече сериозно, от понеделник започвам!”, но във вторник всичко приключва с отлагане, защото сме си набелязали непостижими за изпълнение цели и в крайна сметка резултатът е т.нар „йо-йо” ефект. Случилото се е точно обратното на очакванията и е провокирало видимо отчаяние.

За да успеем да отслабнем не е достатъчно само да спазваме лека, балансирана и здравословна диета, а и да е налице всекидневна доза физически упражнения.

Отслабване с латино танци. Те са отличен начин за натоварване на сърдечната мускулатура, за повишаване на мускулния тонус, координацията, жизнеността и за понижаване на стреса. Освен това времето лети със салсата. Мнозинството от танцуващите салса просто чакат да „приключат” упражненията/уроците, за да продължат с танците на латино партитата. Салсата не е само физическо, а и душевно преживяване – при това без стреса или досадата от еднообразието на гимнастиката, чийто единствен смисъл е „така ще се отърва от килцата в повече”.

Идеята е забавление, запознанства, повече ендорфин („хормонът на щастието”), сваляне на маса, моделиране на тялото, горене на мазнини и разход на калории… но като всичко в живота и салсата изисква постоянство, издръжливост, воля и усилие. Няма чудеса, не се постига добра фигура с танци от дъжд на вятър. „Тайната” е честото практикуване, превръщането й в личен обичай, на който се отдаваш поне 3 пъти на седмица. Само така и заедно с посочените по- горе фактори може да се борим ефективно с излишното тегло.

„Със салса три пъти на седмица в продължение на 6 месеца може да се достигне до 15 кг спад на телесната маса”.

За щастие латиното е на мода и е лесно да се мотивираш да започнеш. На всичкото отгоре салсата не е скъпо удоволствие.

Уроците трябва да са поне веднъж в седмицата в съчетание с поне 2 салса партита, за да се постигне ефектът на 3 пъти седмичното практикуване, необходимо за да свалим излишните килограми.

                      Снимки: …………..   Видио:…………….. Музика:

Остави Коментар