Тай чи

Публикувано от Admin НА 11 февруари, 2011 НЯМА КОМЕНТАР

ЕДНО ДРЕВНО ИЗКУСТВО В УСЛУГА НА ВАШИЯ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Едно се превръща в две, две в три, а три в десет хиляди.

Единението поражда двойнственност, двойнственността поражда тройнственност, а тройнственноста- всичко останало.

Думата Тай- Дзи се превежда като “Велик предел”.

“Великия предел”- това представлява хармонията и взаимовръзките на всичко съществуващо, което най- добре се олицетворява с понятията ИН и ЯН. Именно връзката между тези две енергии създава нов живот и всичко което произтича от това. От взаимодействието на тези две противоположни, но допълващи се една друга енергии, се формира всичко което е нужно . Това схващане лежи в основната философска концепция на Тай- Дзи и определя неговата приложимост във всички сфери на живота.

Тай- Дзи- Цюан- това е китайска система от физически и психо-физически упражнения която, също така е разработена и като бойно изкуство. Може да се използва като профилакто- оздравителна система, а също и като форма за медитация и релаксация. В това си амплоа Тай- Дзи- Цюан представлява една неоспорима алтернатива срещу стреса и пренапрежението, които съпътстват твърде осезателно живота на всеки от нас.Тай- Дзи представлява комплекси от свързани едно в друго движения създаващи една непрекъснатост.

Вече много хора, в целия свят говорят за Тай- дзи. За някой това древно изкуство представлява само една концепция или идея, а за други- житейска философия, начин на живот, който поставя личното им развитие на основата на уникални природни закономерности, давайки им шанс да се погрижат за своето психо- физическо равновесие. А за тези, които имат здравословен проблем- Тай- Дзи е перфектната кинезитерапевтична програма, осигуряваща едно добре балансирано здраве при системни, ежедневни занимания отлагайки за много дълго време развитието на болестната прогноза.

Тай Чи упражнения и форми особено добре се отразяват при:

проблеми с кръвно налягане;

– проблеми на опорно-двигателния апарат;

– проблеми с простата при мъжете и яйчниците при жените;

– практикуването заличава негативни емоционално-мисловни модели;


Остави Коментар